Mentor
Marie

Vad lärde du dig av din adept?

Min adept och jag kom varandra nära. Hon berättade öppet om sitt liv och sin verklighet och hur hon upplevde sin situation som 16-årig tjej på väg in på gymnasiet med alla frågetecken och utmaningar det innebar. Hon ställde också många kloka och viktiga frågor som vi diskuterade. Det fick mig att tänka efter och även att jämföra min tid som 16-åring med hennes. Att få ta del av min adepts perspektiv upplevde jag som mycket värdefullt.

Varför var du mentor genom Storasystrarnas mentorskapsprogram?

Jag blev tillfrågad om att bli mentor och stötta en adept som gått Systerveckan. För mig var det en självklarhet att ställa upp och stötta Storasystrarnas verksamhet, en verksamhet som jag tycker är mycket viktig. Det ställs så stora krav på unga tjejer idag, det är mycket de ska leva upp till och stora skor att fylla. Att då få finnas med som mentor på en liten bit av resan känns fint.

Adept Emma

Nämn två saker du lärde dig av din mentor.

Av min mentor lärde jag mig mycket om hur jag skulle strukturera upp saker i livet. Allt från plugg och läxor i skolan till att tänka och planera min framtid. Den kunskapen jag fick av henne bär jag med mig än idag och är glad att jag fick träffa just henne. Den andra saken som jag lärde mig var att våga göra fel. Att det är okej att göra fel för man lär sig av felen.

Berätta vad ni gjorde under träffarna.

Vi träffades på hennes kontor, fikade och pratade bla om dom mål som jag hade satt upp tillsammans med Linda och Malin under Systerveckan. Sedan pratade vi även mycket om annat i livet vilket gjorde att vi fick ett starkt band till varandra.