Drömmen om TV4 Nyhetsmorgon blev sann!

19 sep 2019

Drömmen om TV4 Nyhetsmorgon blev sann!

19 sep 2019

Historien börjar under tisdagen på Systerveckan. Dagens tema var Framtid och drömmar och jag och Malin höll vår workshop Dream Big som handlar om att drömma stort och sätta mål. Vi talade om vikten av att våga säga sina drömmar högt.

Som inspiration berättade vi om vår dröm att skapa Systerveckan. Trots att vi inte hade en aning om vi skulle lyckas skapa lägret utan några pengar alls sa vi vår dröm högt till alla vi kände. När självförtroendet svek hos någon av oss agerade den andra peppkompis och sa “Jodå, kom igen! Vi kommer att klara det här!” Vi berättade för deltagarna hur betydelsefullt det är att ha någon i sin närhet vars uppgift är att peppa en när du försöker uppnå din dröm.

Läs historien bakom Systerveckan 2019.

Då slog det mig att jag måste berätta för deltagarna om min nya dröm. Jag behövde säga den högt! Jag sa att mitt mål är att jag och Malin ska få vara med i Nyhetsmorgon och berätta om Systerveckan. Jag frågade deltagarna om de kan agera peppkompisar till mig och Malin och peppa oss att uppfylla denna dröm. Det gjorde de gärna!

Dagen därpå kom Malin inspringandes till oss andra. Hon flämtade och skrek rakt ut ”Nyhetsmorgon ringde precis och de vill att vi ska gästa!!!” 

Deltagarna blev helt till sig. ”Det funkar! Det funkar! De sa drömmen högt och vi lovade att vara peppkompisar och nu kommer drömmen bli sann!”

Deltagarna på Systerveckan 2019 som kommit överrens om att alltid stötta sina medsystrar i deras drömmar.

Glad i en taxi på väg till TV4.

Vi blev välkomnade och hänvisade till sminket där vi blev fint fixade av riktiga proffs.

Imorse blev vi upphämtade av taxi utanför våra hem, nyvakna och förväntansfulla.

Glad i en taxi på väg till TV4.

Vi mötte varandra utanför TV4 studion på Gärdet och uppmande våra följare på Instagram att de skulle bänka sig framför TV:n klockan 9:30 då vi skulle gå live.

Vi blev välkomnade och hänvisade till sminket där vi blev fint fixade av riktiga proffs.

Sen var det dags att gå in i studion och träffa morgonens programledare Steffo och Jenny. Mina händer var blöta av svett och jag kunde känna mitt hjärta dunka i bröstet. Jag frågade den vänliga kvinnan som jobbade i studion om hon kunde hålla mig i handen under sändningen. Hon bara skrattade och lugnade mig med ord om att vi kommer klara det galant – det är ju vår egen grej vi ska snacka om, ingen kan Storasystrarna bättre än vi!

Sen var det dags att gå in i studion och träffa morgonens programledare Steffo och Jenny. Mina händer var blöta av svett och jag kunde känna mitt hjärta dunka i bröstet. Jag frågade den vänliga kvinnan som jobbade i studion om hon kunde hålla mig i handen under sändningen. Hon bara skrattade och lugnade mig med ord om att vi kommer klara det galant – det är ju vår egen grej vi ska snacka om, ingen kan Storasystrarna bättre än vi!

Våra följare på Instagram ser sändningen live.

Plötsligt var vi live. Malin och jag svarade på varannan fråga programledarna ställde till oss. Vi hade bestämt tillsammans innan att vi skulle försöka att inte prata för fort. Men svårt var det när vi blev så exalterade.

Jag minns att jag sände en tanke av tacksamhet till deltagarna på Systerveckan för att jag, tack vare dem, formulerat målet att gästa Nyhetsmorgon, sagt det högt och sedan haft dem som peppkompisar. 

Om det var kul att vara med i TV? Ja! Bilden nedan visar precis hur kul vi tyckte det var!

Stort tack till Nyhetsmorgon för inbjudan och för att ni väljer att rapportera om vår verksamhet. Se gärna på hela intervjun här!

Andra nyheter från Storasystrarna