Lär känna vår Advisory Board – Anna Sundberg

24 jun 2020

Lär känna vår Advisory Board – Anna Sundberg

24 jun 2020

Berätta om din karriär!

Som jurist har jag hunnit med att jobba på Naturvårdsverket, jobba som konsult inom finansbranschen, starta (och avsluta) min egen juristbyrå där jag främst hjälpte start-ups med fokus på privacy-frågor, innovation och tech. Allt detta ledde mig till världens roligaste juristjobb på PocketLaw, som är ett LegalTech bolag med målet att bli alla bolags digitala bolagsjurist. Det är otroligt kul att få vara med och bygga ett bolag som är ledande i att förändra en väldigt traditionell bransch.

Jag har alltid tyckt att det är väldigt roligt att jobba och innan den “vuxna” karriären har jag bl.a. även kört RedBull bil, jobbat i surfbutik i Australien, blandat drinkar i olika barer i olika länder, jobbat som skidlärare och suttit i kassan på ICA.

När du gick på gymnasiet, vad skulle du aldrig tro att skulle kunna hända i din karriär som har hänt idag? 

Att jag skulle bli jurist! Mitt största fokus då var att jobba ihop pengar så att jag kunde åka så mycket skidor som möjligt.

Vad hade du velat säga till dig själv när du gick på gymnasiet?

Att inte vara rädd för vad som kommer hända härnäst. Det är otroligt roligt att bli vuxen och få testa sina vingar även om det känns läskigt att lämna det som känns tryggt. Jag kommer ihåg det som att jag blev överraskad över hur mycket möjligheter det fanns som jag aldrig hade hört talas om innan.

Vilka värderingar drivs du av? 

Lagarbete, prestigelöshet, integritet och nyfikenhet. 

Varför vill du bidra till Storasystrarnas syfte? 

Storasystrarna arbetar med frågor som är grundläggande för alla delar av livet och jag är övertygad om att deras arbete gör skillnad. Jag vill bidra med det jag kan för att fler unga tjejer ska känna sig trygga i att hantera livets utmaningar. 

Hur peppar du dig själv när du mår dåligt?

Gör något jag tycker är kul med någon som jag mår bra av att vara med.

Lär känna Anna vidare på LinkedIn.

Andra nyheter från Storasystrarna