Lär känna vår Advisory Board – Silvia Kakembo

1 jul 2020

Lär känna vår Advisory Board – Silvia Kakembo

1 jul 2020

Berätta om din karriär!

Jag har haft en spretig karriär. Jag är väldigt samhällsintresserad, så mina jobb har kretsat kring det. Jag har jobbat med ledarskaps- och organisationsfrågor i ideella föreningar. Jag har jobbat som rektor för ett utbildningsprogram för unga opinionsbildare, som ledarskribent på en tidning och som marknadsansvarig på ett konsultbolag. 

På högskolan pluggade jag företagsekonomi och nationalekonomi vilket gjorde att jag kunde fortsätta jobba med organisationsfrågor, men i näringslivet. Idag jobbar jag på Finansdepartementet som politisk rådgivare till Sveriges finansminister. Så ja, jag har jobbat med både det ena och det andra!

När du gick på gymnasiet, vad skulle du aldrig tro att skulle kunna hända i din karriär som har hänt idag?

Det jobbet jag har idag, som politisk rådgivare, såg jag inte framför mig att jag någonsin skulle ha. Som samhällsintresserad är det en av de roligaste arbetsplatserna en kan tänka sig!

Vad hade du velat säga till dig själv när du gick på gymnasiet?

“Fokusera på det som är roligt och gör ditt bästa så ska du se att resten löser sig.”

Vilka värderingar drivs du av?

Som kristen utgår många av mina värderingar från hur jag kan finnas till för andra i min närhet. Att tjäna sina medmänniskor kanske kan låta lite konstigt, men för mig innebär det att jag använder mina styrkor, gåvor och min röst för att försöka göra världen till en bättre plats för fler.

Jag drivs också av att ta ansvar. Jag tycker om att få saker att hända!

Varför vill du bidra till Storasystrarnas syfte? (ökad jämställdhet och förebygga psykisk ohälsa)

Jag tycker att Storasystrarna är en häftig organisation! Det är roligt att se ett initiativ växa fram från grunden. Dessutom delar jag organisationens grundvärderingar. För mig är uppdraget i Storasystrarnas Advisory Board ett sätt att bidra till att tjejer kan leva i ett sundare samhälle.

Hur peppar du dig själv när du mår dåligt?

Jag lyssnar på peppig musik och påminner mig om vad jag har för syfte med livet.

Lär känna Silvia vidare på LinkedIn.

Andra nyheter från Storasystrarna