Systerveckan 2020 – en succé!

15 aug 2020

Systerveckan 2020 – en succé!

15 aug 2020

Vi har gråtit, vi har skrattat, vi har stöttat. Lyssnat, reflekterat, diskuterat, delat, vågat.

Vi är utmattade men lyckliga. De senaste dagarna har varit intensiva, roliga och känslosamma.

Systerveckangänget med deltagare, praktikanter och ledare.


Systerveckans innehåll liknade förra årets men baserat på utvärderingarna vi tog del av från deltagarna reviderade vi schemat och behöll bara de temana som uppskattades allra mest. Systerveckan 2020 bestod av tre dagar och vi arbetade med temana Psykisk hälsa och Självkänsla, Drömmar och Framtid samt Arbetsmarknad och Privatekonomi. 

Varmt tack till Tappra Barn som valde att donera pengar för att möjliggöra projektet.

Läs om Tappra Barns donation


Här följer några citat som beskriver hur deltagarna upplevde Systerveckan:

Jag lärde mig väldigt mycket, speciellt om mig själv men även mycket annat. Man lärde känna människor man kanske inte skulle träffat annars och blev verkligen bra vänner med de. Man hittade på saker hela tiden och provade saker man kanske inte skulle fått göra annars.

Systerveckan har gjort mig mer taggad inför framtiden och mer säker på mig själv. Och såklart massa lärdomar rikare.

Jag har blivit säkrare i mig själv och vågar göra saker som jag tidigare inte hade vågat. Jag är mycket tryggare inför att börja gymnasiet! Så systerveckan har påverkat mig jättepositivt❤️

Foton tagna av: Ingrid Tjernström

Andra nyheter från Storasystrarna