Välkommen Ronja – ledare på Systerveckan 2020!

23 jul 2020

Välkommen Ronja – ledare på Systerveckan 2020!

23 jul 2020

Vi är överlyckliga över att välkomna Ronja till ledarteamet på Systerveckan i år. Vi vet att vi behöver fler händer, hjärnor och hjärtan för att lyckas ta hand om deltagarna på Systerveckan på bästa sätt och att ge Ronja det förtroendet känns helt rätt.

Huvudledarna på Systerveckan 2020. Ronja, Linda och Malin.

Läs mer om Systerveckan 2020

Så här skriver Ronja:

Jag heter Ronja och ska vara en av ledarna under Systerveckan tillsammans med Malin och Linda. När jag fick frågan om jag ville vara med kändes det självklart att säga ja, eftersom jag följt deras resa med Storasystrarna från början, och även förra året under Systerveckan hjälpte till en del i bakgrunden. Jag tycker att arbetet som de gjorde förra året och hur konceptet utvecklats till i år är helt rätt, och det känns bra att få vara med i något som man vet att gör skillnad för tjejer i Linköping. Jag tror att alla i den åldern hade behövt vara med om detta!

 

Något som också gjorde att jag ville vara med och engagera mig i detta var att jag tycker att det är viktigt för ungdomarna att få se att alla personer inte är lika, men att man kan lyckas ändå. Något vi strävar efter under Systerveckan är att få in ungdomar med olika bakgrunder och olika intressen, men också att få en bredd på föreläsare och vilka erfarenheter de har att berätta om. Därför tycker jag att det också är viktigt med en diversitet i ledarteamet då jag, till skillnad från Malin och Linda, är mer tekniskt och teoretiskt lagd vilket gjort att jag nu har civilingenjörsexamen från Lunds tekniska högskola.

 

Då jag själv började gymnasiet kände jag att jag behövde en nystart från högstadiet. Det är mycket som händer i den åldern, och något som de får lära sig under Systerveckan som jag tycker är väldigt viktigt är att man ska tycka om sig själv, veta att man är bra som man är, och speciellt att man ska våga vara den man är. Att ha någon som pushade mig till att våga vara den jag var är något jag hade behövt, men också någon som sagt att det inte gör något att saker blir fel, allt löser sig – och man måste våga för att vinna!

Hela ledarteamet med huvudledare och praktikanter. 

Andra nyheter från Storasystrarna